ANDREU GALMÉS
Músic

Andreu Galmés Martí néix a Manacor (Mallorca) l’any 1967 on als 12 anys comença a estudiar música, examinant-se al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears.
No obstant, molt prest s’interessa pels conceptes jazzístics de la guitarra iniciant estudis de música moderna i contemporània.
Estudis
-1977/82: Completa els quatre cursos de solfeig amb tres de guitarra clàssica examinant-se en el Conservatori Professional de Música de Balears.
-1982/84: Segueix estudiant guitarra clàssica amb Guillem Noguera durant uns anys.
-1983: Durant tres anys estudià música moderna i jazz amb Toni Colomar.
-1984: Assisteix als seminaris de Gabriel Rosales a Mallorca.
- Assisteix al Seminari De Jazz impartit per membres del grup Clunia a Manacor (Mallorca).
-1987: Assisteix al “VII Seminario Internacional de Jazz” amb John Abercrombie, J.Bergonzi, J. McNeely, A. Nusbaun i M. Richmond a San Lorenzo de El Escorial (Madrid).
-1991: Acaba a Palma de Mallorca la llicenciatura de Filosofia i Lletres.
-1996: Completa el curs “Git Encore” en el Musicians Institute de Hollywood (California-USA) amb Joe Diorio com a director particular a més de Scott Henderson, Carl Shoeder, Gilbert D. (Funk), Pozzi(Big Band), Ron Eschete(Chord Melody),... i assistint als seminaris de Carl Verheyen (Supertramp), Brandon Fields, Pat Kelley i Gary Willis.
-1999: Assisteix al I Seminari Internacional de Jazz de Sevilla amb Mike Philip Mossman, Perico Sambeat, Edward Simon, Ben Monder, Adam Cruz, Angel Blanco, Luis Dulzaides i Manuel Calleja.
Completa un “Semester” a la Berklee College of Music de Boston (USA) realitzant els darrers cursos d’Harmonia i Educació Auditiva. També completa les assignatures d'arranjaments i diferents “labs” de guitarra. El seu professor particular fou John Baboian.
-2003: Completa un altre semester a la Berklee College of Music ampliant estudis en arrenjaments, improvització i estils.
-2009: Aconsegueix l'habilitació específica per impartir docència no reglada en l'especialitat de guitarra moderna a les escoles de música i dansa pel la Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears.
-2010: Obté el certificat de coneixements mitjans de català (nivell C) i el certificat de capacitació per a l'ensenyament en llengua catalana a l'educació secundària.
Experiència Professional
Ha sigut el guitarrista de diferents cantautors de Mallorca com Guillem d’Efak, Tomeu Matamales (“Missatges en clau” Estudis ONA),etc...(Gran Enciclopèdia de Mallorca. f.139)
El VII Festival de Jazz de Palma de Mallorca suposa el seu inici professional dintre del món del Jazz.
L’any 1992 fundà el grup “Calitja Jazz” enregistrant el CD “Moments” .
Amb l’Andreu Galmés Trio actua arreu de Mallorca, Menorca, Eivissa (Mostra Nacional de Jazz), Barcelona (Plaça Reial)...i Alemanya (1993- Folwanghochschule, Essen, Werden).
Des de 1995 acompanya esporàdicament a músics com Max Sunyer, Kitflus, Benavent (Mostra de Jazz de Cala Ratjada 1997), J. Bonell, Michell McCaine, Richard Vinton, Victor Uris, Molly Duncham, etc...
L’any 1996 funda el Café 3 Trio amb Salvador Font i Fernando Calvo enregistrant el CD “Cafè 3 Trio” (DC-008-A) Actualment aquest trio està format per Andreu Galmés a la guitarra, Steve Bergendy al baix i Miguel Navarrete a la bateria.
El maig de l’any 2000 enregistra el CD Stress (OD CD-137) primer disc al seu nom on col.laboren Max Sunyer, Horacio Fumero, David Xirgu i Miquel Brunet. Amb aquesta formació presenta el disc al Festival Internacional de Jazz de Sa Pobla (Mallorca) a Menorca (Akelarre, Sa Clau...) a Palma (Centre Cultural de Sa Nostra, Festes de Sant Sebastià...) i a Manacor.
L’any 2003 enregistra el segon disc del Café 3 Trìo (CE-001) amb Miguel Navarrete a la bateria i Tanny Mas al baix elèctric amb la col.laboracio de Gina Calpin a la veu i Manolo Cuesta al saxo.
El maig del 2007 surt el seu segon disc ("Desembre" per Discmedi (Blau CD460)) baix el seu propi nom amb la formació habitual de Miguel Navarrete a la bateria, Toni Cuenca al Baix i Manolo Cuesta al saxo.
Ha sigut professor de música a l'Escola Municipal de Manacor i Petra. També a impartit seminaris i ha realitzat mostres de música moderna a diferents col.legis  de música de l'Illa.
Actualment és professor a l'acadèmia “musiquarium” de Manacor.
Des del 2018 consolida la formació a duet acompanyant amb la guitarra a diferents músics com Pablo di Salvo ( contrabaix ), Doralice Souza ( cantant ) o Roger Machon ( saxo ).
Actualment també treballa diferents repertoris actuant en solitari.

 

Correo